Angela Cucu este o tanara mama, cu multe provocari si la fel de multe satisfactii. Angela ne marturiseste ca cea mai mare schimbare adusa de copil este ordinea prioritatilor. Considera ca cel mai bun sfat pentru tinerii parinti este sa ia lucrurile din mers.
- Care este cea mai mare schimbare petrecuta la venirea pe lume a copilului tau?
Ordinea prioritatilor.
- Cere este cel mai bun sfat primit si ce sfat ai dori sa dai tinerilor parinti?
Cel mai bun sfat: ia lucrurile din mers.
Sfat pentru tineri: Adapteaza-te dupa felul copilului tau, nu doar dupa sfaturile din carti.
- Care este intrebarea cea mai simpatica ivita din curiozitatea copilului tau?
„Mami, luna are ochi?”
- Numeste 3 valori pe care doresti sa i le transmiti?
Iubire, integritate si incredere.
- Cum reusesti sa echilibrezi timpul petrecut la job cu cel alocat familiei? Care este activitatea preferata cu copilul tau?
Nu cred ca reusesc, dar ma straduiesc sa o fac. Activitatea preferata: desenatul.
- Cum te raportezi la sistemul de invatamant? Ce asteptari ai?
La sistemul de invatamant in care suntem noi implicati – gradinita – mi se pare satisfacator si pozitiv pentru copil. Copiii sunt incurajati sa socializeze si fac activitati adecvate varstei lor fara presiune. Sunt incurajati sa placa, sa apecieze ce este in jur, sa-si dezvolte personalitatea intr-un mod armonios si un mediu iubitor.
- Cum definesti succesul pentru copilul tau?
Orice lucru nou pe care il incearca si care il duce pana la bun sfarsit.
- Care sunt cele mai mari provocari pe care le ai ca parinte?
Cea mai mare provocare este sa fiu parinte si sa incerc sa inlocuiesc o mare parte din absenta de acasa a tatalui si ca indiferent cat de obosita sau rau m-as simti eu trebuie sa fiu prezenta si activa in viata copilului meu. Tantrumurile sunt iar o provocare, dar din fericire reusesc sa le fac fata de fiecare data; imbolnavirile si noptile pierdute; pregatirea mesei care sa fie hranitoare si sanatoasa dar sa-i si placa si sa-l tenteze pe copil; organizarea in casa cu curatenia, joaca, cumparaturile si gatitul; incercarea de a identifica restul copiilor cu care interactioneaza si ce parere are ea despre ei; folosirea televizorului si a telefonului pe o perioada limitata; culcarea copilului la o ora rezonabila pentru ca el sa fie a doua zi apt pentru gradinita si activitatile extra; gasirea raspunsurilor simple, concise, pe intelesul copilului dar si adevarate la intrebarile copilului.
Va invitam sa cititi ale interviuri cu parintii pe blog.