Roxana Horvat: fii o variantă mai bună a ta azi, față de cea de ieri!

Ce înseamnă succesul unui copil pentru o mămică: Să fie o variantă mai bună a lui azi față de cea de ieri

Cea mai mare schimbare petrecută in viața mea la venirea pe lume a copilului a fost schimbarea priorităților și a valorilor personale, dar într-o notă mai legată de practica vieții de zi cu zi și să mă odihnesc bine când dormea bebe. Și ăsta a fost cel mai bun sfat primit legat de viața de părinte si același sfat îl pot oferi tinerilor părinți in general.

Un al sfat pentru tineri ar fi să aibă o relație de cuplu închegată înainte de a concepe un bebe și, totodată, să acorde relației aceeași constantă importanță și după apariția copilului.

Trei valori pe care doresc să le transmit copilului meu: încrederea în sine, optimismul și recunoștința. Cum aș defini succesul pentru copilul meu: să fie o variantă mai bună a lui azi față de cea de ieri.

Cea mai simpatică întrebare ivită din curiozitatea copilului meu: Unde pleacă soarele când apune?

Timpul poate fi dușmanul tuturor, și asta se răsfrânge din păcate și in viața familială. Reușesc destul de greu sa echilibrez timpul petrecut la job cu cel alocat familiei. Nu reușesc să fac asta în mod constant, așa că sunt perioade când acord importanță mai mare uneia dintre cele două, alternând.

În privința sistemului de învățământ, suntem încă la grădiniță. Din experiența de până acum, o grădiniță particulară are mai multe șanse să acorde o educație conform zilelor în care trăim și punând în valoare fiecare copil în parte. Deși nu am dat încă piept cu școala propriu-zisă, așteptările nu sunt puține și aș menționa câteva: modificarea curiculei astfel încât să se elimine temele pentru acasă, precum și metodele de predare și de notare din actualul sistem.

Printre cele mai mari  provocări pentru mine ca părinte de altfel sunt:

  • Timpul alocat copilului
  • Tentația activităților extracuriculare
  • Hrana cât mai sănătoasă
  • Orașul suprapoluat și plin de viruși(când spun asta compar cu Breaza, orașul în care am copilărit și în care crește nepoțelul meu acum, sănătos și fără prea multe boli)
  • Sistemul medical

 

Roxana Horvat este economist, antreprenor, mamica si sotie fericita. Avem o fetita de 4 ani, Ema Ioana.Suntem o familie normala, vesela de cele mai multe ori, stresata cand apar boli sau provocarile insuficientei timpului necesar familiei, dornici de evolutie. Ne place sa comunicam, sa calatorim, sa evoluam, sa facem un bine atunci cand putem.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.