Sa lasam profesorii sa fie geniali

Profesori geniali

Imi amintesc de anii de scoala si facultate, de pofesorii geniali care mi-au ramas in minte. Nu pentru ca au fost sensibili la emotiile mele, la nevoile mele in zona de dezvoltare afectiva. Poate ca au fost, in anumite momente, desi coordonau clase numeroase. Imi amintesc insa forta lor umana si profesionala si de motivatia pe care mi-au transmis-o, pentru a aprofunda chiar discipline care nu imi placeau.

Mai tarziu, am avut sansa de a lucra alaturi de profesorii Nita si Nastasescu, autorii celebrei culegeri de matematica pe care toti liceeni cu performante peste medie o cunosc. Acesti oameni sunt geniali. Cei care vin din zona de cercetare au o mare provocare in cariera didactica, unde le sunt necesare alte abilitati. Pentru mine, ca student, aceste lucruri nu au contat. Esential era sa interactionez cu ei, sa le cunosc mecanismele de gandire si sa inteleg ce pot integra si folosi mai departe.

profesorii geniali

Suntem intr-o dinamica usor diferita. Parintii si societatea sunt exagerat de atenti la starea copilului, a adolescentului, punand acest lucru pe primul loc in orice context. Acest comportament potenteaza sensibilitatea si scuzele pentru lipsa performantei.

Interactiunea profesor – familie este trunchiata. Acest lucru este pus pe seama lipsei timpului. Totusi, contextul actual ne ofera alte mijloace de comunicare care compenseaza. Scoala trebuie sa comunice despre performanta elevului, intr-un mod structurat, pentru a putea construi si urmari alaturi de parinti un plan de dezvoltare.

Parintii vor da credit profesorilor care ofera valoare, nu prin protectie, hipersensibilitate si hiperatentie, ci prin substanta, inspiratie, creativitate.

Cu siguranta, copiii vor face acelasi lucru, daca ii lasam!

 

 

Despre Ioana Arsenie – fondator EduPerformanceprofesorii geniali

Sunt parinte si antreprenor. Conduc propriul cabinet de consultanta strategica, financiara si de contabilitate http://www.ioanaarsenie.ro. M-am pregatit sa fiu profesor, dar am optat pentru o alta cale, mai confortabila dpdv financiar, dar cu sacrificiul timpului pentru familie, in anumite perioade.
Pasiunea mea pentru educatie se concretizeaza acum.
Imi doresc ca acest proiect sa aduca un suflu nou parintilor si inspiratie pentru a creste copii creativi, curiosi, inovativi.
Acest proiect nu se adreseaza in mod special copiilor supradotati, dar nu ii exclude.
Cred ca fiecare copil poate atinge performanta, prin valorificarea potentialului sau unic.

 

Viziunea noastra despre educatie, aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.