Numele meu este Stiuca Adina si sunt antreprenor. Impreuna cu echipa mea producem harti si ne bucuram sa putem crea o adevarata poveste cu ajutorul lor. E un domeniu care m-a pasionat dintotdeauna si care cred cu tarie ca e foarte important sa fie transmis mai departe si generatiilor viitoare, chiar in ciuda lumii digitale care ne capteaza din ce in ce mai mult.
In ciuda faptului ca anumite skilluri pot fi denumite ca fiind „invechite” in era digitala, orientarea in spatiu utilizand o harta va ramane un element foarte important in dezvoltarea abilitatilor din punct de vedere al rationamentului spatial pentru copii. Astfel lumea in care traim va capata un sens mult mai puternic, copiii vor putea observacare sunt variantele de a ajunge de la punctul A la punctul B, pot vizualiza locuri si caile de acces dintre ele, orasele si tarile asa cum sunt aseazate pe harta, iar harta influenteaza neuroplasticitatea creierului. Metaforic vorbind, acestia isi pot da seama de locul lor in lume.
Revistele de specialitate au mentionat in urma unor studii ca: „ Gandirea spatiala este, probabil, una din cele mai importante modalitati de gandire pentru ca un copil sa se dezvolte pe masura ce creste…Un student care a dobandit abilitati solide de gandire spatiala este un avantaj in societatea noastra din ce in ce mai globala si tehnica”.
Poate va intrebati care este varsta propice pentru copii sa inceapa sa invete sa citeasca o harta!
Cred ca parintii pot incepe sa le prezinte micutilor o harta chiar de la varsta prescolara. Acestia din urma au abilitatea de a intelege relatia dintre o harta si lumea inconjuratoare, fiind atrasi de culorile diverse ale acestora si de povestea pe care o spun acestea. Nevoia este insa de ghidaj din partea parintilor, acestia trebuind sa ii invete cum sa utilizeze informatiile din ea.
Doctori si autori de carti pentru copii spun ca: „In momentul in care copiii privesc o harta, acestia isi creaza o harta mentala. Hartile mentale sunt foarte importante deoarece iti ofera libertatea de a naviga oriunde iti doresti.” Toate acestea indiferent de blocaje rutiere, ocoliri inevitabile sau erori GPS.
Dezvolatarea curiozitatii si imaginatiei copiilor este un lucru foarte important in dezvoltarea acestora si pe masura ce explorati impreuna locuri noi cu ajutorul unei harti poate descoperiti, de ce nu, chiar si dumneavoastra, zone ce va erau necunoscute…
Acum ca v-am trezit interesul va asteptam in lumea hartilor bine facute pe:
https://www.facebook.com/pg/TheGoldenPrints
IG: The_golden_prints