Mircea Petrila: E greu, dar si frumos sa fii parinte

Mircea Petrila

Discutand cu Mircea, mi-am amintit cum parintii mei lucrau cu mine, insistand sa performez la matematica. Dupa relativ putin timp, totul s-a transformat intr-o pasiune. Astazi, insist ca fiica mea sa invete franceza, desi imi spune repetat ca nu ii place.. este gresit? Va invit sa descoperiti povestea de parinte a lui Mircea Petrila.

  1. Care este cea mai mare schimbare petrecuta la venirea pe lume a copilului tau?

Am considerat ca trebuie sa iau viata in serios, iar dupa 9 luni, desi aveam un job confortabil la o multinationala, am preferat un loc de munca la o firma romaneasca dar unde aveam o functie de conducere.

  1. Care este cel mai bun sfat primit si ce sfat ai dori sa dai tinerilor părinți?

Sa lase copiii sa se dezvolte liber si sa intervina doar pentru a indrepta eventualele derapaje inerente varstei.

  1. Care este intrebarea cea mai simpatica ivita din curiozitatea copilului tau?

Dar cine e Camelia? (Camelia era iubita mea din soala generala si liceu).

  1. Numeste 3 valori pe care doresti sa i le transmiti?

Incredere

Cinste

Dragoste

  1. Cum reusesti sa echilibrezi timpul petrecut la job cu cel alocat familiei? Care este activitatea preferata cu copilul tau?

Sunt divortat, nu ma vad prea des cu fiica mea. Cand eram împreună, ne plimbam destul de des. Ca majoritatea copiilor de astăzi, fiica mea sta prea mult pe telefon.

  1. Cum te raportezi la sistemul de invatamant? Ce așteptări ai?

Din punctul meu de vedere,  sistemul de astăzi este catastrofal, nu permite dezvoltarea personalitatii copilului , multe materii inutile, prea multe ore pierdute aiurea la scoala, prea multi profesori plictisiti si plictisitori.

Mi se pare ca este o cardasie profesori-parinti pentru a li se acorda copiilor note mari nejustificate. Meritocratia nu-si gaseste locul in invatamantul de azi de la toate nivelurile.

  1. Cum definesti succesul pentru copilul tău?

Sa ii placa ceea ce face.

  1. Care sunt cele mai mari provocari pe care le ai ca parinte?

Ma chinui de 9 ani sa invete germana; a fost la gradinita germana, a făcut un an la Palatul Copiilor si i-am pus 3 ani meditatii. Cand era in clasa a VII-a, am divortat de mama ei. Desi a fost o chestie anti-parenting i-am promis ca daca va intra la Caragiale, la clasa de germana, ii voi face cadou cel mai performant telefon care va fi pe piata. Chiar daca nu a fost prima ei optiune la liceu, Alexia este astazi elevă în clasa a IX-a la clasa de filologie germana intensiv la Caragiale. Bucuria cea mare vine acum, cand fiica mea aloca de placere timp de studiu pentru germana.Mircea Petrila

In rest, i-am spus sa isi traiasca la intensitate maximă anii de liceu pentru ca acestia sunt cei mai frumosi ani din viata.

  1. Doresti sa adaugi ceva?

E greu dar e si frumos sa fii parinte.

 

 

 

Va invitam sa descoperiti alte experiente ale parintilor PE BLOG

Daca doresti sa impartasesti experienta ta, te asteptam sa ne contactezi la edu@eduperformance.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.