-
Care este cea mai mare schimbare petrecuta la venirea pe lume a copilului tau?
Schimbarea a fost in bine, am constientizat cat de minunat este sa dai viata unei minuni si totodata cata responsabilitate iti revine din clipa aceea.
-
Care este cel mai bun sfat primit si ce sfat ai dori sa dai tinerilor parinti?
Cel mai bun sfat primit a fost: „creste-ti copilul asa cum crezi tu” ☺
Ce sfat as da tinerilor parinti: cresteti-va copilul cu multa iubire, lasati-l sa exploreze cat mai multe, nu il limitati. Transmiteti-i inca de la inceput un bagaj cu convingeri pozitive, acest bagaj cu care pleaca la drum este foarte important pentru copil.
-
Care este intrebarea cea mai simpatica ivita din curiozitatea copilului tau?
– Am incredere? ☺
-
Numeste 3 valori pe care doresti sa i le transmiti?
Echilibru, Respect, Creativitate.
-
Cum reusesti sa echilibrezi timpul petrecut la job cu cel alocat familiei? Care este activitatea preferata cu copilul tau?
Timpul petrecut la job cu cel alocat familiei il echilibrez petrecand timp de calitate cu familia. Activitatea preferata cu copiii nostri este aceea de a-i asculta si de a le fi alaturi ori de cate ori considera ei ca au nevoie de aceasta sustinere.
-
Cum te raportezi la sistemul de invatamant? Ce asteptari ai?
Sistemul de invatamant are nevoie de foarte mari schimbari. Materiile sunt multe si stufoase, iar profesorii au pretentia sa fii de nota 10 la materia lor, chiar daca copilul are abilitati doar pentru uman si nu pentru real sau invers. Nu am asteptari, lucrurile se misca greu. Le-am sugerat insa copiilor sa invete in primul rand pentru ei si apoi pentru profesori ☺
-
Cum definesti succesul pentru copilul tau?
Succesul este dobandirea oricarui rezultat care il multumeste. De fapt de-a lungul vietii, va avea un numar infinit de succese.
-
Care sunt cele mai mari provocari pe care le ai ca parinte?
Provocarea cea mai mare a inceput in momentul in care am devenit parinti si am realizat ca de fapt nu stim inca nimic despre cresterea copilului si ca „meseria” de a fi parinte se invata in timpul „mersului”.
Au fost foarte multe provocari pana acum, am sa amintesc doar cateva: provocarea de a fi un parinte iubitor, care stie atat sa daruiasca cat si sa primeasca iubire, provocarea de a avea mai multa rabdare si intelegere, provocarea de a fi un bun prieten pentru copilul tau.
- Dragi parinti, din experienta proprie as dori sa mai adaug urmatoarele: un copil aduce cea mai mare implinire intr-o familie, dar totodata si cea mai mare responsabilitate.
Aveti grija ca acestia sa traiasca in armonie, oferiti-le in primul rand multa iubire, intelegere si sustinere, fiti prieteni cu copiii vostri.
Lasati-i sa si greseasca, din aceste experiente ei vor invata si astfel vor evolua.
Lasati-i sa isi aleaga singuri activitatile extrascolare, nu le impuneti ce anume sa faca. Ei stiu mai bine ce isi doresc, au personalitatea lor.
Nu va simtiti vinovati ca nu le puteti oferi nu stiu ce lucruri materiale, oferiti-le in primul rand iubire, armonie si timp de calitate.
Nu va invinovatiti cand nu stiti sau gresiti ceva, cereti ajutorul.
Nu va comparati copiii niciodata cu alti copii, si nici comparatii intre frati sa nu faceti, toti suntem unici. Cel mult sa-i invatam sa se compare cu versiunea lor anterioara…
Nu exista copil destept sau prost, exista copil fericit sau cu suferinte si tine de noi, parintii, sa ii facem cat mai fericiti.
Mary este mama a doi copii. Pe langa jobul principal, este antrenor pentru viata si transmite arta de a trai armonios celor din jurul sau. Crede in valori precum familia, sanatatea, calatoriile, libertatea.