Surpizele iernii – Cum sa atragem copiii spre activitatea de lectura

Va recomandam noua carte Surprizele iernii, autor Stefania Tudorache

Principalul obiectiv al unui scriitor pentru copii este acela de a crea cărți cu teme aduse în actualitate pentru  preșcolari și școlari mici. Acestia se dezvoltă sub îndrumarea  părinților, bunicilor, profesorilor, principalii actori care își pun amprenta specifică asupra educării și dezvoltării copilului, să îi formeze un sistem de capacităţi necesare integrării sociale.

Există o diversitate de cărți pentru copii, dar și o diversitate de așteptări ale lor în ceea ce privește temele abordate, care sunt, permanent, în continuă concurență cu diverse desene animate și filme pentru copii foarte atractive.

Una dintre cărțile care poate orienta copilului spre activitatea de lectură este ”Surprizele iernii” scrisă de Ștefania Tudorache, autoarea volumului de poezii ”Magia punctelor”, unic prin stimularea abilității de interacțiune a copiilor, cât și prin abordarea de subiecte majoritar inedite și existența unor poezii personalizate.

Fiind atât de aproape de sufletele copiilor, autoarea dorește să îi încânte, de această dată pe copii cu personaje inedite; micuții vor parcurge, împreună cu ele, un labirint al emoțiilor generate de anotimpul iarna.

Cartea ”Surprizele iernii” este un  mijloc bibliografic în concordanță cu activitatea specifică perioadei copilariei – jocul și un mijloc de dezvoltare a inteligenței emoționale, de promovare și transmitere a valorilor naționale moral-spirituale și, nu în ultimul rând, a gândirii antreprenoriale.

 

”SURPRIZELE IERNII” dezvoltă inteligența emoțională prin:

  • Perceperea corectă a emoțiilor personale și ale celor din jur;
  • Crearea și menținerea unor relații de prietenie;
  • Folosirea emoțiilor într-o manieră constructivă, prin alegerea unor reacții ce presupun emoții pozitive;
  • Dezvoltarea abilităților sociale: cooperare, rezolvarea unor probleme, altruismul, suportul emoțional, perseverența, adoptarea unor comportamente care le cresc popularitatea.

Promovează și transmite valori naționale moral-spirituale care au un rol important în viața românilor: obiceiuri și tradiții cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Stimulează gândirea antreprenorială aducând în fața micilor cititori personaje antreprenori, stimulându-i pe copii să aibă încredere în sine, să-și dorească să atingă obiective proprii, să fie perseverenți.

Despre Ștefania Tudorache: aici

Email: tudorachestefania60@gmail.com

Tel: 0726 339 793

FB: https://www.facebook.com/magiapunctelor/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.